Op het Veluws College Mheenpark kun je kiezen voor het atheneum. Met een atheneumdiploma kun je naar de universiteit. Op het Veluws College Mheenpark kom je in een brugklas havo/vwo. Vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Op het vwo kies je, na de brugperiode, voor gymnasium of atheneum. Het niveau van deze opleidingen is gelijk. Op het gymnasium krijg je alleen extra vakken: Latijn en Grieks.

In de brugklas havo/vwo krijg je de volgende vakken: Nederlands, Engels, Duits, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde, biologie, expressievakken, lichamelijke opvoeding en levensbeschouwelijke vorming. Naast deze vakken vind je op het lesrooster ook het mentoruur en keuzewerktijd.

Om jezelf nog meer uit te dagen kies je een PlusVak.

Bovenbouw

Na de brugperiode kun je dan verder op het atheneum. Het atheneum duurt zes jaar. De onderbouw duurt drie jaar. In de bovenbouw volg je veel vakken die je ook in de onderbouw hebt gehad en een aantal nieuwe vakken, afhankelijk van het profiel dat je gekozen hebt.

De bovenbouw van het atheneum volg je op het Veluws College Walterbosch. Je kiest dan ook een profiel waar je examen in gaat doen. Je kunt kiezen uit de volgende profielen:

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Cultuur en Maatschappij
  • Economie en Maatschappij

De decaan en je mentor helpen je om het profiel te kiezen dat het best bij jou past!