Op het Veluws College zitten inmiddels meer dan 50 LOOT-leerlingen. Zij combineren hun schoolwerk met topsport. Op deze pagina vind je meer informatie over de LOOT-leerlingen op onze vestiging.

SCHOOLJAAR 2017 – 2018

Gisteren is Lars Romijn (4M2), renner bij het Adelaar opleidingsteam, Nederlands kampioen geworden bij de nieuwelingen op de baan (sprint) in Amsterdam. In een sterk deelnemersveld was hij oppermachtig en is met ruime voorsprong als 1e geëindigd.

Daarnaast was er ook nog succes voor Stijn Hezeman (2M3) en Justus Willemsen (2HA1, Walterbosch). Bij de jeugd is Stijn 2e en Justus 3e geworden. Volgende week volgt nog het NK voor de duuronderdelen, ook daar heel veel succes!

—————————————————————————————————————————————————————-

De vakjury van de Apeldoornse Sportverkiezingen 2017 heeft de genomineerden in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Sporter met een beperking 2017 bekend gemaakt. Wij mogen mededelen dat Freddy Bédou (2H1) is genomineerd in de categorie Sporttalent vanwege de volgende prestaties in zijn sport karate:

  • Goud op de Eurocup Kumite U14 +55 kg
  • 3e plaats Open Nederlandse Jeugdkampioenschap Kumite U14 +55 kg
  • Nederlands kampioen 12 – 13 jaar + 63 kg

Wij feliciteren je van harte met deze nominatie!

Dit jaar krijgen de inwoners van Apeldoorn weer de mogelijkheid om hun stem uit te brengen via indebuurt.nl. Vanaf 22 januari kan er worden gestemd.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

In het weekend van 16-17 december was de 11th Open Karate Cup Sittard; het laatste toernooi van 2017. Freddy Bédou (2H1) vocht in de klasse jongens onder 14 jaar +55 kg. Hij werd kampioen in Sittard. Een mooie afsluiter van dit sportjaar voor Freddy.

—————————————————————————————————————————————————————-

Feline Slijkhuis, 1MH2 heeft afgelopen week (week 50-2017) deelgenomen aan het NJJK (Nederlandse Jeugd en Junioren kampioenschappen) korte baan zwemmen waar ze heeft gezwommen op 3 afstanden. Deze vond plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Op alle drie de afstanden heeft Feline een mooi PR weten neer te zetten. Op de 400 meter wisselslag heeft zij zich zelfs bij de top tien van Nederland weten te zwemmen met een tijd van 5.44.16. Dit was goed voor een negende plek. Op de andere twee afstanden bleef ze net buiten de top tien, maar heeft ze haar tijden toch mooi weten aan te scherpen. Super gedaan!

 

—————————————————————————————————————————————————————-

Afgelopen weekend (25-26 november) was het Nederlands kampioenschap karate onder de 21 jaar in Zoetermeer. Freddy Bédou (2H1) is Nederlands kampioen 2017 onder U14 +63 kg. Gefeliciteerd namens heel Mheenpark!

—————————————————————————————————————————————————————-

Stijn Hezeman (2M3) heeft afgelopen zondag 19 november in het Omnisport meegedaan aan het NK teamsprint op de wielerbaan en is 1e geworden. Gefeliciteerd met deze top prestatie!

        

—————————————————————————————————————————————————————-

Afgelopen weekend organiseerde de Karate-do Bond Nederland de Open Nederlandse Kampioenschappen voor jeugd, cadetten en -21 jaar in Almere. Freddy Bédou (2H1) heeft de eerste Dutch Open for Youth op zijn naam geschreven. Gefeliciteerd namens Mheenpark!

 

       

—————————————————————————————————————————————————————-

Afgelopen zondag 5 november was de international Belgian Open 2017 in Leuven. Freddy Bédou (2H1) deed mee in de U14 +44 kg  en heeft na 3 gewonnen partijen ook de finale gewonnen. Knappe prestatie!

—————————————————————————————————————————————————————-

Afgelopen weekend zijn Freddy Bédou (2H1), Nurettin van Emst (1HA2) en Lyana Kaewborisut (2HA3) naar Berlijn vertrokken voor de Internationale Banzai Cup. Freddy is 2e geworden, Nurettin 4e en Lyana heeft de 3e plaats weten te bemachtigen.

—————————————————————————————————————————————————————-

Afgelopen weekend deden er bijna 500 zeilers mee uit verschillende landen aan de 4e van de 4 United4-wedstrijden in Medemblik. Deze is gewonnen door Maurice van Braam Morris (4M3)! Samen met de uitslagen van de United4-wedstrijden in april en mei, zorgt dit er voor dat Maurice zich Splash-zeiler Jaar-Kampioen mag noemen!

Volgend jaar stapt Maurice over naar de Laser Radiaal. Dit is het boottype waarin Marit Bouwmeester Olympisch Kampioen is geworden. Een mooie nieuwe uitdaging! We wensen Maurice veel succes!

—————————————————————————————————————————————————————-

Yaël Plas (1MH2) is 3e geworden bij het NK Jeugd MTB in Sittard. Voor een korte impressie van het NK klik hier.

—————————————————————————————————————————————————————-

Freddy Bédou (2H1) heeft een 3e plaats behaald in de categorie U16 tijdens het Elhatri kumite toernooi in Eindhoven. Wederom een mooi resultaat. Op ditzelfde toernooi heeft Nurettin van Emst (1HA2) een 2e plek bemachtigd bij de jongens categorie 10-11 jaar, 35+ kg. Een top prestatie!


—————————————————————————————————————————————————————-

Op zaterdag 16 september 2017 werd de 2e dag van de Lion-Cup 2017 gehouden in Luxemburg. Freddy Bédou (2H1) heeft het Kumité toernooi U14 mee gedraaid. Freddy bleef 4 rondes ongeslagen en heeft hierbij sterke tegenstanders uit Denemarken en België verslagen.

Hij heeft hierdoor de finale weten te bereiken. Ook deze ronde vocht Freddy zeer sterk! 3-0 is de eindstand geworden.
Hiermee heeft Freddy zich tot kampioen gekroond van de Lion-Cup 2017! Knappe prestatie! Gefeliciteerd!

—————————————————————————————————————————————————————-

Zeiler Maurice van Braam Morris (4M3) is afgelopen weekend als 1e overall geëindigd op het IJsselmeer en dat in een deelnemersveld van iets meer dan 100 deelnemers!! De eerste gouden plak van het najaar is binnen!

—————————————————————————————————————————————————————-

In het weekend van 26-27 augustus was er een stage en een wedstrijd in Denemarken in de stad Aalborg. Freddy Bédou (2H1) was in pool U14 ingedeeld waar iedereen tegen elkaar moest gaan draaien. Hij heeft alle zijn 5 partijen gewonnen en uiteindelijk ook de finale!

Een goed begin van een nieuwe seizoen!


Beachvolleybalsters willen titel

 Uitgeverij Stedendriehoek BV
APELDOORN – De dertienjarige Britt Lettink en Nicole van de Vosse hebben zich als team gekwalificeerd voor de Junior Beachcircuitfinale op zaterdag 26 augustus in Scheveningen. De meiden spelen al ruim zes jaar zaalvolleybal, maar nog maar net beachvolleybal. Toch hebben ze in een korte tijd al een hoop bereikt.

Jaarlijks organiseert de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) het Junior Beachcircuit (JBC) in de zomermaanden. Er worden door het hele land toernooien georganiseerd door verenigingen en andere beachvolleybalaanbieders. De toernooien zijn voor jongeren tussen de twaalf en negentien jaar. Zij spelen in vier leeftijdscategorieën: onder de dertien, vijftien, zeventien en negentien jaar. “Er vinden dit jaar in totaal tweeënvijftig toernooien plaats. Tijdens iedere wedstrijd verdien je als team punten. Per Nederlandse regio (Noord, Oost, Zuid en West) mogen de vier beste teams mee naar de finale in augustus. Nog voor het laatste toernooi was het al duidelijk dat wij ons hiervoor hadden gekwalificeerd”, vertellen de meiden trots.

Beachvolleybal is toch wel wat anders dan zaalvolleybal, meent Britt. “Bij beachvolleybal speel je twee tegen twee op een veld van acht bij acht meter, in plaats van zes tegen zes op een veld van negen bij negen meter. De regels zijn anders en het is mentaal en fysiek zwaarder. Het vereist een andere tactiek.” Zowel Britt als Nicole trainen naast school, tien uur extra in de week bij het Regionale Talenten Centrum (RTC) in Apeldoorn. “Om niet in de knel te komen met huiswerk heeft de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport (LOOT) de Topsport Talentscholen in het leven geroepen”, legt Britts vader Ernst Lettink uit. “Veluws College is één van de Topsport Talentscholen. Britt en Nicole zijn dan ook LOOT- leerlingen en krijgen faciliteiten om hun schoolwerk te combineren met hun sport, zoals bijvoorbeeld een flexibel lesrooster en vrijstelling van vakken, waaronder lichamelijke opvoeding. Alles wordt met de LOOT- coördinator op school afgestemd.” De meiden moeten veel opofferen voor hun sport, maar ze weten nu al dat ze een baan in de sportwereld willen krijgen. Wat precies? Dat is nog de vraag.

Britt en Nicole hebben veel zin in de finale op zaterdag 26 augustus in Scheveningen. “Het is een uitdaging”, knikt Nicole. “De zestien beste teams van Nederland spelen daar. De concurrentie is sterk. Je moet goed je best doen.” Ernst vindt het leuk zolang de meiden er plezier aan beleven. “Bij de toernooien hangt een leuke sfeer. En het is leuk om te zien dat ze het goed doen.” Ter voorbereiding traint Britt één keer per week met twee andere meiden met voormalig beachvolleybalprof Michiel van Dorsten. Twee jaar geleden nam hij deel aan het WK beachvolleybal in Apeldoorn. Britt is vol lof over Michiels werkwijze: “We kunnen zo ontzettend veel van hem leren.”

—————————————————————————————————————————————————————-

Sport maakt een wezenlijk deel uit van het profiel van het Veluws College Mheenpark. Zo bieden we vier uitdagende sport-PlusVakken aan (Sport+, Voetbal+, Volleybal+ en Hockey+), zijn we Topsport Talentschool (waardoor we leerlingen tijd en ruimte kunnen bieden om sport en school goed op elkaar aan te laten sluiten), werken we samen met de FSG Academy (wij zorgen dat hun sportprogramma past binnen het lesrooster van de leerlingen) en verzorgen we binnen de D-uren een leerlijn sport.

Hierop aansluitend gaan we vanaf nu maandelijks (sport)talent(en) in het zonnetje zetten. We trappen af met een groepsfoto met daarop (bijna) alle Ruimte voor Talent/FSG- en TopSportTalent-leerlingen. Een mooi podium vol, waar we echt trots op zijn!