Zeilen

In de eerste twee jaar zit je in dezelfde klas, in leerjaar 3 kom je in een nieuwe klas. Aan het eind van leerjaar 2 heeft iedereen immers een profiel en een leerweg gekozen en moeten er dus nieuwe klassen gemaakt worden. Om je nieuwe klasgenoten en mentor beter te leren kennen, ga je met je hele klas drie dagen zeilen op de Waddenzee.

PTA

In klas 3 bereid je je voor op het examenjaar en maak je alvast een aantal toetsen en opdrachten die meetellen voor leerjaar 4. Dit heet het PTA: programma van toetsing en afsluiting. Eigenlijk ben je dus al bezig met het examen. Voordeel is dat je alvast mooie cijfers kunt halen voor je examen. Een nadeel is dat je ook je onvoldoendes meeneemt naar de vierde klas. Probeer deze toetsen dus zo goed mogelijk te maken.
Vanaf oktober staat het hele PTA op de website. Hier kun je voor elk vak precies zien welke opdracht je wanneer krijgt en hoe vaak de opdracht meetelt. Zo heb je alle belangrijke informatie altijd bij de hand.

Excursies en klassenuitjes

Ook in de derde klas is er natuurlijk weer van alles te beleven op het gebied van klassenuitjes en excursies. Zo gaan alle mavoleerlingen een dag naar Apenheul om daar een onderzoek naar apengedrag te doen. Ook gaan de derdejaars voor ckv een dag naar De Hoge Veluwe om eens flink in natuur en cultuur te duiken.  Het Kröller-Müller Museum, het Museonder, de beeldentuin en de fietstocht in het nationaal park maken dit tot een leerzame en gezellige dag.