Het Veluws College Cortenbosch is de beste vmbo-school van Apeldoorn. Dat concludeert Elsevier in het jaarlijkse onderzoek ‘Beste Scholen’, dat vorige week verscheen. De school houdt maandag 30 januari van 19.00 tot 20.30 uur een open avond voor ouders en leerlingen van groep 7 en 8.

Jaarlijks onderzoekt Elsevier de kwaliteit van het onderwijs. Daarbij worden de resultaten van de afgelopen drie jaar onder de loep genomen. Elsevier kijkt onder meer naar het gemiddelde examencijfer, hoe snel leerlingen een opleiding doorlopen en of leerlingen examen doen op het niveau waarop ze binnenkwamen. Vervolgens kent Elsevier een eindoordeel toe: superschool, goed, voldoende of onvoldoende. Het Veluws College Cortenbosch eindigde met een goed voor al haar opleidingen – basis, kader en mavo – als beste vmbo-school in Apeldoorn.

“Een mooie opsteker voor onze school”, zegt directeur Marthijn Manders. “De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om ons onderwijs verder te verbeteren. We werken voortdurend aan de kwaliteit van ons onderwijs, het creëren van een prettige leeromgeving en de kwaliteit van docenten. We begeleiden leerlingen individueel op basis van hun mogelijkheden en resultaten. Dat doen we samen met ouders. Dat zie je terug in onze resultaten en het onderzoek van Elsevier bevestigt dat ook. Het laat zien dat we de goede dingen doen. Daar zijn we erg trots op.”

Open avond
Wie de open dag gemist heeft van Veluws College Cortenbosch of nog vragen heeft, is van harte welkom op de open avond van maandag 30 januari van 19.00 tot 20.30 uur. De avond is bestemd voor ouders en leerlingen van groep 7 en 8. Zij kunnen minilessen bijwonen, een voorlichting volgen, ervaring opdoen bij de beroepsgerichte profielen en in gesprek gaan met leerlingen, ouders en docenten van de school.