Veluws College Cortenbosch

Iets voor jou?

Het Veluws College Cortenbosch heeft alle leerwegen van het vmbo (basis, kader, gemengd, mavo) in huis. Of je nu het liefst praktisch bezig bent of dat je je liever richt op de meer theoretische lesstof; we helpen jou het hoogst haalbare niveau te bereiken! Je krijgt volop kansen om te werken aan jouw toekomst en talenten. Bijvoorbeeld tijdens de Fl@xuren en de PlusVakken of in ons ICT-lab.

Op het Veluws College Cortenbosch hebben we oog voor iedereen: in de les en in de rest van de school. Je kunt er jezelf zijn, krijgt hulp als dat nodig is en de sfeer is er veilig en prettig.

Zit je al bij ons op school? Ga dan naar de online schoolgids!

Kom langs


Er zijn geen geen evementen


Talent

Heb je een brede interesse? Dan zit je op het Veluws College Cortenbosch helemaal goed! Je kunt je namelijk ontwikkelen op allerlei gebieden. We houden rekening met jouw interesses, ambities, talenten en niveau. Je volgt ‘gewone’, maar ook bijzondere vakken! Bijvoorbeeld tijdens de Fl@x-uren of de PlusVakken. Denk aan vakken als journalistiek, maak je eigen app, koken voor dummies, sport en muziektheater. Vier uur per week krijg je vakken die je zelf mag kiezen, zonder dat je langer naar school hoeft!

Ondersteuning

We vinden het belangrijk dat iedereen met plezier naar school gaat. Vooral het eerste jaar zal er een hoop op je afkomen: een nieuwe school, allemaal nieuwe gezichten... Al die nieuwe dingen zijn natuurlijk hartstikke leuk en spannend, maar kunnen soms best lastig of verwarrend zijn. Daarom is het goed te weten dat er allerlei mensen klaarstaan om je te helpen. Ook tijdens je verdere schoolloopbaan kan het zijn dat je even niet lekker in je vel zit. Blijf daar dan vooral niet mee rondlopen, maar praat erover met mensen op school.

Lees meer
Mentor

Als je problemen of vragen hebt, kun je altijd terecht bij je mentor. Hij (of zij) is de persoonlijk begeleider van alle leerlingen uit jouw klas. De mentor kent je klas goed en helpt je bij specifieke problemen, maar geeft ook advies over zaken die belangrijk zijn voor jouw schoolloopbaan. Verder werkt de mentor aan een goede sfeer in de klas. De mentor is ook het eerste aanspreekpunt voor ouders en verzorgers.

Dyslexie en dyscalculie

Alle brugklassers doen mee aan een onderzoek naar dyslexie en een rekentoets. Als blijkt dat je dyslectisch bent of dyscalculie hebt, dan helpen we je daarbij. Bijvoorbeeld met toetsen op maat, voorgelezen studieboeken en rekenbegeleiding. We kijken wat jij nodig hebt en maken daar afspraken over.

Huiswerkbegeleiding

Leren wordt leuk, als je weet hoe het moet! Als je moeite hebt met het maken van je huiswerk kun je naar huiswerkbegeleiding. Hier helpen we je bij het maken, leren en plannen van je huiswerk. Als je op school je huiswerk maakt, ben je bovendien 'thuiswerkvrij'!

Ruimte voor talent

Heb jij een bijzonder talent waar je op hoog niveau veel tijd aan besteedt? Bijvoorbeeld in de sport, theater, dans of muziek? En is daarom soms lastig om je schoolwerk bij te houden? Op Cortenbosch geven we jou, ook zonder Topsport Talentstatus, graag de ruimte om je talent te ontwikkelen en daarnaast op school ook goed te scoren!

Stel je vragen aan de directie

Veelgestelde vragen


Werken jullie op school ook met laptops?

Kun jij je voorstellen dat er geen internet zou zijn? Nee toch? Computers, apps, internet, we kunnen niet meer zonder. Daarom vinden we het belangrijk jou goed voor te bereiden op je digitale toekomst. We willen graag dat iedere leerling een eigen laptop heeft, zodat je thuis en op school bij je documenten kunt.

Hoe verloopt het contact tussen school en ouders?

Wij vinden het belangrijk om te weten hoe het met je gaat. Daarom gaat je mentor regelmatig met je in gesprek en zul je zien dat ook andere docenten voor je klaarstaan. Een goed contact met je ouders zorgt er ook voor dat we je goed kunnen helpen. Net als jij kunnen je ouders altijd online je aanwezigheid, lesrooster en cijferlijst bekijken. Vlak voor elke schoolvakantie ontvangen je ouders onze nieuwsbrief met nieuwtjes en verslagen van evenementen. Regelmatig krijgen zij een uitnodiging voor een ouderavond. Natuurlijk kunnen ze altijd contact opnemen voor een afspraak buiten de ouderavonden. En heb je de online schoolgids al bekeken? Ook hier vinden leerlingen en ouders een hoop relevante informatie!

Wanneer is jullie open dag?

We ontmoeten je graag tijdens onze open dag op zaterdag 19 januari 2019 van 10.00 uur tot 13.00 uur. Jij en je ouders kunnen dan praten met leerlingen en docenten, uitgebreid de school bekijken en meedoen met allerlei activiteiten. Heb je de open dag gemist? Op maandag 28 januari 2019 organiseren we nog een open avond van 19.00 tot 20.30 uur.

Hoe kan ik mij aanmelden voor Cortenbosch?

Je kunt je aanmelden voor onze school door het aanmeldingsformulier in te laten vullen door je ouders. Het formulier lever je in bij je juf of meester, dan komt het bij ons terecht. Het formulier krijg je tijdens onze open dag, kun je opvragen bij je juf of meester of vinden op deze website.

Kan ik doorstromen naar havo?

Wil je graag naar de havo? Kies dan in leerjaar 3 voor de doorstroom havo. Daar bereiden we je voor op de stap van mavo naar havo. Je krijgt extra hulp bij de vakken Nederlands, Engels en wiskunde en doet examen in zeven vakken in plaats van zes. Ook besteden we veel aandacht aan studievaardigheden zoals leren plannen.

Certificeringen

Topsport Talentschool

Sport je veel en graag? En doe je dit op hoog niveau? Dan kun je in de knel komen met je schoolwerk en je sportieve ambities. Speciaal daarvoor heeft de Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport (LOOT), Topsport Talentscholen in het leven geroepen. Er zijn in Nederland niet zo heel veel Topsport Talentscholen, maar het Veluws College is er één van. Op die manier scoor jij als sporttalent twee keer: in de klas en in de sport!

Meer informatie