Nieuws

 

Filmpje!
Wil je snel meer weten over het Veluws College Cortenbosch?
Klik dan hier voor het flitsende filmpje!


  

 

WINNAAR FOTOSPEURTOCHT OPEN DAG VELUWS COLLEGE CORTENBOSCH

De winnaar van de fotospeurtocht tijdens onze Open Dag is AMBER VOSSELMAN van basisschool de Ploeg.
Zij krijgt binnenkort een taart voor haar hele klas, bezorgd door
2 oudleerlingen van de Ploeg.

 

INFORMATIEAVOND OUDERS/VERZORGERS BASISSCHOOLLEERLINGEN

Met veel plezier kijken we terug op een geslaagde Open Dag. Op zaterdag 25 januari jl. hebben we een recordaantal ouders en kinderen mogen begroeten. We zijn erg blij met zoveel belangstelling en hopen dat we iedereen een duidelijk beeld hebben kunnen geven van de mogelijkheden die het Veluws College Cortenbosch te bieden heeft.
 

Heeft u onze Open Dag gemist of heeft u nog vragen naar aanleiding van de geboden informatie, dan bent u van harte welkom op de informatieavond op maandag
3 februari a.s. vanaf 19.00 uur in ons gebouw aan de Prinses Beatrixlaan. We nemen dan ruim de tijd om antwoord te geven op uw vragen.


Graag tot ziens op 3 februari a.s.!

 

NAGENIETEN VAN EEN HEERLIJKE ACTIVITEITENWEEK!

Wat hebben we een fantastische activiteitenweek achter de rug! Voor het eerst hebben we de buitenschoolse activiteiten voor alle leerlingen in een week gebundeld. Het werden geweldige dagen – de derdejaars gingen zeilen of op survival in Montferland en gingen aan de slag met een kunstproject, tweedejaars werkten aan het project “Monumentje voor jezelf”, vierdejaars bezochten de parlementsgebouwen in Den Haag en namen deel aan het sporttoernooi, en onze brugklassers fietsten naar Epe of Otterlo voor twee kennismakingsdagen waar ze ook weer vrolijk vandaan kwamen.
Natuurlijk is het te veel om in een stukje te beschrijven, dus klikt u hier voor de fotoalbums op onze website. We gaan er nog even heerlijk van nagenieten!

 

MISSION OLYMPIC

Vrijdag 31 mei zijn we naar Amsterdam geweest voor de finale van Mission Olympic. We hebben ons gekwalificeerd met de jongens klas 3 voor het onderdeel voetbal. Klik hier om verder te lezen en de foto's te bekijken.

GALABAL 2013
Op 7 juni hebben we allemaal onze ogen weer uitgekeken bij de aankomst van het fantastische Galabal!
Samen met collega’s, familie, vrienden en buurtbewoners viel er heel wat te genieten en te verwonderen bij het zien van zoveel creativiteit.

Klik hier voor de foto’s en geniet met ons mee….
 

 

KUNST OP HET CORTENBOSCH!

Natuurlijk wisten we dat onze leerlingen heel creatief zijn, maar toen we de link, die meneer Kleinleugenmors ons doorgaf, aanklikten waren we wel heel erg onder de indruk… Kijk ook eens even naar al die prachtige kunstwerken, klik hier en…..geniet! 

 

OOSTENRIJK

Vrijdag 1 februari 2013 gingen de wintersporters op pad naar Oostenrijk.

Het meest bijzondere aan deze keer was, dat we zoveel sneeuw hadden dat alle leerlingen al heel snel op de blauwe piste konden skiën. Wat hebben ze veel geleerd en hoe gezellig was de sfeer onderling; wat een topweek! Dank aan alle sportieve, sfeermakende en hulpvaardige

leerlingen! Klik hier voor de foto's.

 

BRUGSPIEKDAG

Leerlingen uit groep acht die de kader- of basisberoepsgerichte leerweg willen gaan volgen, konden deelnemen aan een Cup Cake Adventure waarin alle sectoren van de school de revue passeerden. Zo ontwierpen en vervaardigden ze de cupcake-vormen bij techniek en werden de cakejes gebakken bij zorg & welzijn. Bij economie berekenden de leerlingen de prijs, etaleerden ze de cakejes en werden de cakejes ‘verkocht’.
Toekomstige leerlingen van de theoretische leerweg speelden het CSI-spel, waarbij aandacht was voor Nederlands, Engels, biologie, natuurkunde, wiskunde, aardrijkskunde en mediawijsheid. Leerlingen namen proefjes en voerden uitdagende opdrachten uit waardoor de dader werd opgespoord en gearresteerd door de politie.
Kijk hier voor de foto's 

 

 

 

 

DOORSTROOMKLAS HAVO

Kun je makkelijk leren en wil je later naar de havo? Ook dan zit je goed op het VC Cortenbosch!  Na het tweede leerjaar kun je, als je cijfers en inzet goed zijn, in de Doorstroomklas Havo worden geplaatst. Daar krijg je extra lessen Nederlands, Engels en wiskunde. Bovendien besteden we aandacht aan de studievaardigheden die je op de havo goed kunt gebruiken. Meer informatie over de Doorstroomklas Havo vind je hier.

 

  

 

 

Nieuwe slaag-/zakregeling vmbo!

Met ingang van dit schooljaar is de slaag-/zakregeling voor het vmbo aangepast. Deze regeling is bedoeld voor kandidaten die examen doen in één van de leerwegen van het vmbo. Klik hier voor meer informatie

 

 

Ons leerlingenrestaurant "SPEK EN BOONTJES" is weer geopend

 

In ons restaurant "SPEK EN BOONTJES" bent u de komende periode op woensdag of donderdag weer van harte welkom. Uw bezoek aan ons leerlingenrestaurant is een mooie gelegenheid voor onze leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn om hun restaurantlessen in praktijk te brengen. Zij laten u graag zien en proeven wat zij de afgelopen weken aan kook-  en serveervaardigheden hebben geleerd. Klik hier voor meer info en het menuboekje.